torstai 25. lokakuuta 2007

Valokuvatorstain aihe: portaat

Tämän viikon Valokuvatorstain aiheena on portaat. Tässä muutamat monellekin tutut portaat Roomassa: Marsin, koston ja sodan jumalan temppeliin rakennetut portaat vuonna 41 e.a.a.
Vuonna 80 j.a.a. rakennetun Colosseumin portaita.
Vuonna 1726 valmistuneet espanjalaiset portaat on hyvin suosittu oleskelu- ja tapaamispaikka. Fontana di Trevin suihkulähde valmistui 1762, portaikko lienee saman ikäinen. Sielläkin turisteja riittää aamusta iltaan. Pietarin kirkon museon portaat ovat valmistuneet 1932, suunnittelija Giuseppe Momo. Hienot portaat sopivat hyvin vähän huonomminkin liikkuvalle.
Sitä taas Pietarin kirkon kupolin portaat eivät olleet. Klaustrofobisille ikävä paikka ahtaine käytävineen ja vinoine seinineen. Ja kerran lähdettyäsi kulkemaan, paluuta ei ole!

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Hei, ihanat muistot sait minussa herämään. Olimme mieheni kanssa Roomassa kymmen vuotta sitten ja samoissa paikoissa kävimme. Pietarin kirkon kupoliin nousu oli yhtä tuskaa. Mieheni "työnsi" minua takaa eteenpäin - no selvisin siitä hengissä.

Ursula kirjoitti...

Niin, selviäähän siitä, kun on pakko : ) Onneksi ei ollut ihan pahin turistiaika kun kiivettiin ylös, mutta ihan riittävästi ihmisiä ja ahtautta silloinkin.

Hienot näköalat korvasivat kyllä kiipeämisen vaivan!

Olli kirjoitti...

Uhhh.. rupesi huimaamaan nuo Pietarin kirkon museon portaat.. Jos pakko olisi tuonne kivuta niin taitaisin kulkea hyvin seinän viertä.