torstai 12. kesäkuuta 2008

Valokuvatorstain 94. haaste: sattuma

Kävelimme Buckinghamin palatsin puistossa 2006 kun yht´äkkiä joku huudahti: "Oh, My Good". Pelikaani nappasi pienemmän lajitoverinsa suuhun. Siinäpä se nielaisi uteliaiden katseiden alla räpistelevän pikkulinnun syvemmälle nieluun.
Ja hetken kuluttua lintu oli jo nielty elävänä. Taitaa olla tuokin lintulammikko häiriintyneiden eläimien kerho! Kaikkea se ihminen saa aikaiseksi puuttumalla luonnon kiertokulkuun ja vangitsemalla eläimiä!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh, oliko tuo ainoa (peto)pelikaani muiden lintujen joukossa? Tätä kyllä taitaa tapahtua luonnossa jatkuvasti, isompi syö pienemmän - elämän kiertokulku.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin pelikaani pahuuttaan lintua nielaisi. Etsi ruokaa ja nappasi sopivan - luonnonlaki kaikessa karmeudessaan.
Hyvä kuvasarja tapahtumasta

Ursula kirjoitti...

Savisuti - ei ollut ainoa pelikaani puistossa. En tiedä olivatko kaikki petoja.

aimarii-kun kutsuin sitä häiriintyneeksi, olettamukseni on että pelikaanit syövät pääasiassa kaloja. Ovat komean näköisiä lentäessään. Ennen tätä jupakkaa katselimme niiden kalastusta mm. Floridassa.

Kiitos kommenteistanne!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä tuo vähän oudolta vaikuttaa. Siis kuvittelisin, että jos pelikaani noita pikkulintuja alvariinsa napsii, ne osaisivat pysyä pois tieltä - ei kai saaliseläimet ehdoin tahdoin pedon viereen ole koskaan lyöttäytyneet..

Mutta tiedä häntä. Jospa lammella on tosiaan vähän häiriintynyt elämänrytmi..
Melkoinen sattuma kuitenkin.

Ursula kirjoitti...

Niin vaikuttaa oudolta minustakin.

Tuo pienempi lintu oli sentään kohtalaisen kokoinen, ei mikään pikku tiainen. Aika inhottavaa katsoa kun se kurkisteli useampaa kertaa pelikaanin nokasta ennenkuin pelikaani sai järjestettyä sen nieltävään kuntoon.

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoisen tapauksen olet tallentanut. Todennäköisesti tuossa lammessa ei ole kalaa tarpeeksi ja ison linnun on syötävä sitä mitä kiinni saa. Tuo pelikaanin nokkapussi on todella suuri. Pelkkää vettä sinne mahtuu aikuisella linnulla noin 14 litraa.

Ursula kirjoitti...

Kiitos Pekka.

Luulisin, että päivittäinen ruuantarve 900-1200 g tulee täyteen muutamasta lajitoverista vaikka hoitajat ruokkivatkin kalalla ja uskon, että sitä on riittävästi tarjolla.

Eräs yksilö osasi jopa kerjätä katselijoilta ruokaa ja katsoja antoi jonkinlaisen hotdogin tapaisen kädestään.